Τελευταία άρθρα

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

23.11.2021. / Ιατρικά

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - Π.Φ.Υ - ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - Π.Φ.Υ - 1. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ 2. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ 3. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

23.11.2021. / Ιατρικά

Η εφημερίδα του συλλόγου

Σεμινάριο για την Θεραπεία με αντλίες ινσουλίνης στον διαβήτη τύπου 1

Της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 12 & 13 Οκτωβρίου

Αγαπητοί (ες) συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο: Θεραπεία με αντλίες ινσουλίνης στον διαβήτη τύπου 1, που διοργανώνει η Ενδοκρινολογική Κλινική & το Διαβητολογικό Κέντρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 12 & 13 Οκτωβρίου 2013 στα Ιωάννινα. 

 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά και απευθύνεται σε γιατρούς και επαγγελματίες υγείας που παρακολουθούν ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και εργάζονται σε διαβητολογικά ιατρεία και κέντρα, ή και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Σε αρκετές ανεπτυγμένες χώρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και αλλού, 1 στους 5 περίπου ασθενείς με τύπου 1 διαβήτη χρησιμοποιεί αντλία συνεχούς υποδόριας χορήγησης ινσουλίνης (με ή χωρίς σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης) και το ποσοστό των ασθενών αυτών αυξάνεται και στη χώρα μας. Ο τρόπος αυτός θεραπείας είναι πιο φυσιολογικός και επιτυγχάνει καλύτερη ρύθμιση του διαβήτη λόγω μείωσης της διακύμανσης της γλυκόζης και των υπογλυκαιμικών επεισοδίων. 

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση στις αρχές της θεραπείας με αντλίες ινσουλίνης και η εξοικείωση στη χρήση τους στην κλινική πράξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες από ειδικούς στο αντικείμενο συναδέλφους καθώς και πρακτική άσκηση κατά ομάδες στη χρήση αντλιών ινσουλίνης.

 

Ελπίζουμε ότι το σεμινάριο αυτό θα αποβεί χρήσιμο και γόνιμο εκπαιδευτικά και θα αποτελέσει την απαρχή στα πλαίσια του προγράμματος συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης που έχει αναλάβει η κλινική μας.

 

 

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Αγαθοκλής Τσατσούλης

Καθηγητής Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ενδοκρινολογική Κλινική & 

Διαβητολογικό Κέντρο 

Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΙωαννίνωνΣτέλιος Τίγκας

Επίκουρος Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ενδοκρινολογική Κλινική & 

Διαβητολογικό Κέντρο 

Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

09.09.2013. / 11:04:21